Messehagel til Vinderup kirke  pinsen 2015.

   

 

Messehagel Sahl kirke advendt 2008.

          

I Galleri Anet har kunstnerne Kirsten Andersson og Anette Bertelsen arbejdet på en ny messehagel til Sahl kirke. Blev taget i brug 1. søndag i advent 2008.

Vi har taget udgangspunkt i menighedsrådets ønsker om, at form og farve skulle ligge tæt op af den gamle messehagel. Derfor lavede vi mange farveprøver og fandt i samråd med menighsrådet, farven der lå tættest på den gamle.

Samt gået på opdagelse i Sahl kirke, den gamle hvide middelalder kirke med det gyldne alter. Fundet symboler som vi har overført til messehaglen.

Liljen er afbilledet på døbefonden, og udskåret i træ stoleryggene. Liljen er renhedens blomst, eller Maria blomsten. Lilje mønsteret er forenklet og trykt på forsiden af messehaglen, og nederst bag på.

På det gyldne alter er et snoremønster, som vi har tegnet af og trykt i guld i kanten på messehaglen.

Vi ville gerne give korset et moderne udtryk, som passer ind i nutiden, men samtidig har betydning for kirken. Derfor valgte vi at korset skulle bestå af tynde afbrudte linjer, og for at give linjerne et ornament agtig præg, skulle de bestå af  bogstaver, som har betydning for kirken. Menighedsrådet valgte teksten: troesbekendelsen. Bag korset har vi indsat en tornekrone / lyskrans, som peger på lidelsen og håbet.

Ideen har været at på afstand af messehaglen, vil den fremstå rød/lilla og enkel med en guldkant, og farverne vil skifter afhænging af lys infald.

Kommer du tættere på, vil detaljer dukke op, og du ser lilje mønstrene, og korset som 3 tynde afbrudte linjer på kryds. 

Tættere på vil du opdage at korsets linjer er bogstaver og tekst i guld, samt guldkanten er snoremønster.